5 lucruri pe care nu le știai despre caviar!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Caviarul este un produs alimentar premium, care constă în icrele peștilor. În funcție de peștele de la care provine caviarul, aroma pe care aceste o au, consistența, dar chiar și culoarea, prețul unui kilogram de caviar poate ajunge chiar și la 16 000 de dolari. Acest aliment sensibil este unul cu adevărat deosebit, despre care majoritatea lumii nu știe foarte multe lucruri, în afara faptului că este scump. Dacă vrei să afli 5 lucruri despre caviar, pe care probabil nu le știai, continuă să citești!

Este un aliment care combate depresia!

Pe lângă gustul deosebit și prezentarea interesantă pe care o are caviarul, acesta are proprietăți ce pot ajuta la lupta cu depresia. S-au realizat studii pe acest domeniu conform cărora acizii grași omega-3, care sunt regăsiți în compoziția caviarului într-un număr destul de mare, reprezintă una dintre cele mai bune căi naturale de a combate depresia și simptomele bipolarității. Totuși, consumul de caviar foarte rar nu va aduce niciun beneficiu. Pentru efecte optime, se recomandă consumul periodic, sau alternarea consumului caviarului cu diferite suplimente de omega 3 sau cu alte alimente bogate în această substanță.

Este un aliment cu proprietăți afrodiziace!

Pe lângă beneficiile pe care le are în lupta împotriva depresiei și a bipolarității, caviarul poate avea și avantaje afrodiziace. Un studiu efectuat în secolul al 19-lea a demonstrat că persoanee care consumă caviar, au un nivel mai crescut al energiei în ceea ce privește circulația sângelui. Acesta poate reprezenta unul dintre motivele pentru care servirea caviarului este un plus interesant la orice cină romantică. Efectele afrodiziace ar trebui să aibă loc la destul de puțin timp după consumul acestuia. Dacă vă doriți un astfel de efect, puteți opta pentru un Caviar la cina dumneavoastră.

Prețul este determinat de o serie de factori!

Caviarul este recunoscut pentru prețul piperat pe care îl are. Acesta este condiționat de o serie de mai mulți factori, aceștia fiind culoarea ouălelor de pește, textura acestora, aroma pe care o denotă și maturitatea lor. Cel mai scump caviar este cel mai bătrân, cu ouăle de pește cele mai mari și cu cea mai deschisă și pură culoare pe care o pot avea. Caviarul mai ieftin, care se poate găsi și la prețuri rezonabile chiar în comerț, are o calitate mai scăzută, culoarea acestuia este de regulă mai închisă, iar aroma pe care o prezintă nu este la fel de intensă. Totuși, poate oferi o idee cu privire la aromele naturale ale caviarului.

Cel mai scump caviar din lume!

În prezent, recordul pentru cel mai scump caviar din lume este deținut de caviarul Almas, care constă în icrele preluate de la un sturion iranian. Culoarea caviarului este de un auriu-alb, iar prețul acestuia a ajuns până la 35,000 de dolari pentru un kilogram. Acest caviar este, de preferat, recoltat de la sturioni care au cel puțin 100 de ani ca vârsstă. Deorece este vorba despre un caviar atât de prețios, acesta se poate achiziționa doar din locuri exclusivite sau restaurante de specialitate.

Cel mai bun mod de servire!

Caviarul este comparat uneori cu berea, mai ales în sintagma „caviarul cald, este precum berea caldă – o risipă de bani”. Din această cauză, acesta se depozitează doar la frigider, la rece. De multe ori, în restaurantele de specialitate, caviarul este servit pe gheață, la începutul mesei, pe post de aperitiv. Dacă se optează pentru servirea pe gheață, se asigură o temperatură constantă pentru caviar și i s epoate permite să stea mai mult timp pe masă, fără a-și pierde din proprietățile gustoase pe care le are.

 

 

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *