5 motive să dăruiești ciocolată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ești în căutarea unui dar potrivit? Alege ceva dulce. Ai cel puțin 5 motive să dăruiești ciocolată!

Dacă îți dorești să alegi un cadou pe placul oricui, n-ai cum să dai greș optând pentru ciocolată, anunță specialiștii. Sondajele arată că peste 70% din populație s-ar bucura să primească acest cadou care, dacă e să ne lăsăm ghidați de denumirea științifică a arborelui de cacao – Theobroma – s-ar traduce, literalmente, ca “mâncarea zeilor”.

Descoperită de mayași, dar consumată în stare solidă abia din 1847, atunci când Joseph Fry a inventat primul baton de ciocolată, deliciul culinar a cucerit, vreme de secole, inimile tuturor.

Descoperă cele 5 motive să dăruiești ciocolată și îndulcește ziua celor dragi.

Ciocolata face oamenii să zâmbească și să se relaxeze

Ce cadouri mai potrivite într-o epocă grăbită și plină de stres, decât cele care aduc zâmbetul pe buze, relaxând destinatarii? Nu e vorba de vreun efect placebo ci de pură știință!

Cercetătorii au tras concluzia că anumite substanțe, prezente în ciocolată, stimulează creierul să secrete serotonină, un neurotransmițător care ne face să ne simțim mai mulțumiți și mai fericiți. Printre aceste substanțe se numără aminoacizi ca triptofanul sau doi alcaloizi – feniletilalanina (FEA) și teobromina din boabele de cacao.

De asemenea, oamenii de știință au observat că simplul miros al ciocolatei ridică nivelul de radiații Theta din creier. Acest fapt contribuie la crearea unei stări de relaxare.

Ciocolata generează amintiri și tradiții

Cu o istorie vastă, de aproape 4000 de ani, ciocolata contribuie activ la crearea unor amintiri și tradiții, atunci când este oferită-n dar. Tot ce trebuie să faci este să dăruiești, cu un anumit prilej, o anumită marcă sau tip de ciocolată. În timp, obiceiul se va transforma într-o tradiție plăcută.

Nu uita că poți opta pentru patru feluri distincte de ciocolată: albă, neagră, cu lapte sau… blondă.

Bomboanele de ciocolată pot fi achiziționate în ambalaje frumoase și inedite

Nu doar gustul ci și aspectul unui cadou contează. Astăzi pe piață există nenumărate tipuri de ciocolată frumos ambalate, perfecte pentru a fi mâncate inclusiv din priviri. Dacă vrei să nu pierzi mult timp căutându-le pe rafturile magazinelor, poți verifica ofertele online ale diverselor companii. La Giftexperts, de exemplu, poți găsi ciocolată fină, la pachet cu flori sau alte delicii culinare, disponibile în coșuri din bambus, împletite manual în România. Asemenea cadouri  vor bucura, cu siguranță, pe oricine, mai ales că pot fi personalizate!

Ciocolata este iubită universal

E extrem de dificil să găsești o persoană care să nu prefere ciocolata sau dulciurile. Chiar și cei care, dintr-un motiv sau altul, nu doresc sau nu pot consuma zahăr, se pot în continuare bucura de ciocolată, prin intermediul produselor care nu conțin zahăr. Pentru cei ce adoră fructele, companiile pun la dispoziție ciocolate cu fructe. Iar pentru iubitorii de alune sau biscuiți, există sortimente de ciocolată cu alune sau biscuiți. Cu alte cuvinte, există o ciocolată capabilă să alinte orice papile gustative. Tot ce trebuie să faci este s-o alegi cu grijă.

Ciocolata este benefică pentru sănătate

Ciocolata este o sursă de minerale precum potasiu, zinc sau seleniu, neceare pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, ingredientele din compoziția sa reduc cu 33% riscul de apariție a bolilor cardiace. Tot ciocolata e recunoscută pentru acțiunile sale pozitive asupra pielii și datorită contribuției în ceea ce privește reducerea colesterolului din sânge. Altfel spus, dacă alegi să dăruiești ciocolată, oferi celuilalt sănătate la pachet.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *