Cutiile din carton pentru uz alimentar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cartonul este un material obţinut din celuloză, asemenea hârtiei. Având la bază acestă materie primă, devine un produs ecologic. Calitatea unei cutii din carton destinată uzului alimentar este influenţată, mai mult sau mai puţin,  de materialele reciclate incluse în producerea acestuia. Aici intervine termenul de carton alimentar, cel destinat fabricării acestui tip de produs.

Cartonul folosit la producerea cutiilor alimentare, trebuie să fie sigur, ţinând cont de faptul că acesta va intra în contact direct cu un produs care  urmează a fi ingerat.

Pe lângă calitatea cartonului, producătorii unor astfel de produse, ţin cont de întregul proces de fabricare, în care vor fi incluse doar elemente sigure, care nu pun cu nimic în pericol sănătatea consumatorului. Aici se pot aminti tipurile de adezivi sau  tuşurile pentru imprimare.

Proprietăţile unei cutii din carton alimentar

Atunci când se decide folosirea cutiilor din carton alimentar, se iau în calcul mai multe aspecte. În primul rând, o cutie alimentară din carton ar trebui să faciliteze întregul proces. În acest proces sunt incluse depozitarea, transportarea şi consumul în siguranţă al alimentului respectiv.

O cutie din carton alimentar prezintă avantajul de a fi uşoară ca greutate, eficientă, uşor de depozitat şi folosit. 

Cutia din carton alimentar va asigura o protecţie a produsului împotriva factorilor externi. Foarte important este faptul că materialul folosit în fabricarea cutiilor din carton  nu interacţionează  cu alimentele, astfel încât  nu se schimbă  gustul sau proprietăţile alimentare. De asemenea, este vizat aspectul siguranţei, astfel încât o cutie alimentară  nu permite dezvoltarea microorganismelor.

Personalizarea cutiilor din carton

Pe lângă aspectele legate de eficienţa şi siguranţa cutiilor alimentare, acestea prezintă şi avantajul de a face parte din întregul sistem de marketing şi promovare a produsului ambalat. O cutie alimentară din carton poate fi personalizată de către client, alegând afişarea propriilor informaţii şi  date, sau oricare altă formă de departajare şi recunoaştere.

Astfel, piaţa magazinelor care pun la dispoziţia clienţilor cutii din carton, este foarte ofertantă şi maleabilă, asigurându-şi clienţii de toată deschiderea spre găsirea celor mai potrivite modele şi variante, texturi şi culori, imprimeuri şi forme.

Utilitatea cutiilor din carton

Cutiile alimentare din carton îşi justifică utilitatea. Cutiile din carton vor   diminua costurile, luând locul altor recipiente, din alte tipuri de materiale mai scumpe, precum plasticul sau sticla. Sunt uşor de depozitat, iar ulterior de transportat, fiind foarte uşoare. Fiind produse din materiale bio, respectiv celuloză,  odată folosite pot fi introduse în sistemul de reciclare, atât de important în contextul actual.

Cutiile din carton sunt foarte uşor de procurat, putând fi comandate  din mediul on-line, de la magazine care se vor ocupa de procesarea comenzilor şi de transpotul rapid şi în siguranţă al acestora, către client.

O comandă cutii de carton alimentar va fi foarte utilă, chiar necesară, pentru restaurante, cofetării, patiserii, ceainării, firme de catering, restaurante tip fast-food sau hoteluri şi bistrouri.

Alimentele vor fi în siguranţă, iar clienţii se vor bucura de gustul autentic al produsului.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *