Dulciurile influențează pozitiv personalitatea

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Începutul verii este un prilej bun pentru a le face copiilor un cadou util, dar și gustos. Unde mai pui că cercetătorii anunță că dulciurile influențează pozitiv personalitatea!

Întâi iunie nu este doar prima zi de vară ci și Ziua Internațională a Protecției Copiilor. În mod evident, prin acțiunile noastre zilnice, dar și prin cadourile pe care le alegem, vrem să-i protejăm pe cei mici de diverse lucruri. Grija excesivă, însă, duce uneori la privarea acestora tocmai de ceea ce le place cel mai mult: dulciurile.

Există preconcepția că dulcele face rău. Și totuși, exemplele altor țări, ne demonstrează contrariul. În Germania, bunăoară, de mai bine de două secole, copiii primesc în prima zi de școală conuri cu bomboane (Schultüte), menite să-i îndulcească. Glucoza, un monozaharid, reprezintă sursa principală de energie pentru celulele creierului. Iar recent, s-a demonstrat că dulciurile influențează pozitiv personalitatea consumatorilor!

 

Ziua Internațională a Protecției Copiilor: Scurt istoric

Tradiția de a marca pe întâi iunie Ziua Internațională a Protecției Copiilor datează din anul 1950. Sărbătoarea a fost posibilă grație unei organizații internaționale democratice a femeilor, cunoscută și sub abrevierea WIDF. Reprezentantele acesteia au discutat și implementat ideea sărbătorii în timpul unui congres desfășurat la Moscova, în 4 noiembrie 1949.

Chiar și așa, celebrarea zilei dedicate copiilor poate să difere, de la o țară la alta. În Singapore, de exemplu, ziua este marcată, anual, în prima vineri a lunii octombrie, în timp ce la japonezii – pe 5 mai.

Dulciurile influențează pozitiv personalitatea: 3 beneficii neașteptate

De când cu dezvoltarea industriei chimice și alimentare, dulciurile sunt adesea privite cu suspiciune. În unele cazuri, un asemenea comportament este justificabil. Sunt nenumărate E-uri care pândesc în spatele unor gogoși glazurate sau a unor acadele puternic aromatizate. De cele mai multe ori însă, o lectură atentă a listei de ingrediente ne poate feri de neplăceri. În plus, atrag atenția cadrele medicale, insuficiența de zahăr poate afecta organismul aflat în creștere. Iată de ce, o cantitate rezonabilă de dulce e mai mult decât binevenită.

Recent, studii realizate în Statele Unite ale Americii și publicate în Journal of Personality and Social Psychology arată că includerea zahărului în alimentație aduce beneficii inclusiv personalității consumatorilor!

Cercetători de la Gettysburg College, Saint Xavier University și North Dakota State University au ajuns la această concluzie în urma a 5 experiențe distincte pe care le-au desfășurat.

Iată care sunt principalele câștiguri pe care cineva le poate avea de pe urma zahărului, menționate de ei:

  • Cei care consumă dulciuri sunt percepuți ca fiind mai agreabili
  • Copii cărora li se cultivă gustul pentru dulce devin mai sociabili și mai prietenoși
  • Consumatorii de dulce tind să fie mai altruiști față de semenii lor

Nu e de mirare că, din cele mai vechi timpuri, oamenii plăcuți au fost desemnați prin calificativul de dulce, atât în spațiul autohton cât și în cel anglo-saxon.

Trei sugestii de cadouri gustoase și utile pentru copii

La giftexperts găsești o gamă variată de cadouri online, selectate cu grijă pentru toți picii pofticioși. Acestea sunt special gândite pentru a le oferi energia de care au nevoie pe parcursul unei zile. Și pentru că nu e copil căruia să nu-i placă desenele animate, iată o gamă de daruri dulci-foc, pentru care poți opta, în funcție de personajul lor preferat:

  • Cadouri online pentru fanii lui Mickey Mouse

Cu “Happy Gift” cadouri online giftexperts, cel mic va primi o mulțime de bunătăți, toate ascunse într-o cutie cu imaginea celebrului personaj Disney.

  •  Cadouri online pentru fanii lui Winnie Pooh

“Bubble Gift” este unul dintre cadouri online giftexperts care îmbină pofta de dulce cu cheful de joacă. Ursulețul ascunde în pungă atât dulciuri cât și îndrăgitul tub cu baloane.

  • Cadouri online pentru fanii lui Dory

Ce poate fi mai util pentru un fan Dory decât o gentuță termoizolantă, un recipient pentru micul dejun și un bidon de apă, toate cu imaginea acestui personaj Pixar? Poți găsi “Setul Mic Dejun Dory” la cadouri online giftexperts și ascunde în el dulciurile și fructele preferate ale celui mic.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *