Sfaturi care te vor ajuta să cumperi cel mai bun caviar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O delicatesă de lux, caviarul nu mai este o gustare atât de rară precum era în trecut. Se prea poate ca la popularitatea lui să contribuie și faptul că azi găsim caviar mai ușor, ba chiar ni se pune la dispoziție o gamă mai amplă de unde putem alege. Pentru că există mai multe opțiuni de caviar, fiecare cu calitatea sa și cu prețul său, achiziționarea acestei delicatese poate fi un pic descurajantă chiar și pentru un gourmand experimentat. Dacă nu ați mai cumpărat până acum caviar, este bine să știți că această achiziție implică mult mai mult decât pur și simplu să alegeți o marcă.

A fi un consumator informat este deosebit de important când vine vorba de a comanda caviar despre care se știe că este atât de costisitor cât și perisabil. Pentru a deveni un cunoscător al caviarului, este bine să dețineți o înțelegere de bază a evoluției acestei delicatese de la rădăcinile sale tradiționale la alternativele de calitate superioară disponibile astăzi, dar și cum să mâncați caviar, cum să îl depozitați și bineînțeles care sunt criteriile de cumpărare.  

Icre sau caviar. Diferența principală între icrele clasic și caviarul autentic este dată de specia de pește din care se recoltează ouăle. În mod tradițional, pentru a obține titlul autonom de „caviar”, ouăle sau icrele nefertilizate trebuie să fie recoltate de la descendenții din speciiile de sturion Beluga, Osetra sau Sevruga. Specificațiile de comercializare impun folosirea un prefix care să descrie specia de sturion sau specia de pește din care provine icrele. De-a lungul anilor, caviarul Beluga a devenit extrem de rar, ilegal de cumpărat în unele țări și excesiv de scump atunci când este disponibil. Mai mult decât atât, sturionii Beluga sunt protejați ca specie amenințată în temeiul Legii privind speciile pe cale de dispariție în SUA, care interzice importul / exportul și vânzarea interstatală a acestui tip de caviar.

Alternative la caviar. Există diverse alternative de caviar la cele trei ouă tradiționale de sturion pe care mulți cunoscători de caviar le recomandă. Unii chiar sunt de părere că, în multe cazuri, caviarul din acești sturioni îndeplinește și depășește așteptările, deoarece sunt crescuți în cele mai sănătoase condiții din punct de vedere ecologic, fără amenințarea prădătorilor și cu o dietă lipsită de toxine. De asemenea, icrele va fi recoltat la momentul ideal pentru a produce un caviar de calitate premium la un cost accesibil.

Sarea din caviar. Calitatea caviarului se distinge și prin prisma procesului de sărare, precum și prin mărimea, textura și aroma ouălor. Caviarul cu o denumire de gradul 1 indică un produs de înaltă calitate, care conține ouă mari, întregi, ferme, lucioase și cu un profil de aromă excelent. Caviarul cu o denumire de gradul 2 indică faptul că, deși aroma poate fi excelentă, este posibil ca unele mărgele să nu fie intacte sau la fel de ferme ca textură în comparație cu caviarul de grad 1. Deși un cod de culoare face parte din procesul de clasare și etichetare, culoarea nu are neapărat impact asupra esenței reale a caviarului. Totuși, caviarul ușor auriu este rar și foarte scump. De asemenea, conținutul de sare determină calitatea caviarului. De regulă, caviarul care suferă un proces ușor de sărare numit „Malossol” este recunoscut ca având mărgele de cea mai înaltă calitate. Caviarul produs cu această metodă va fi indicat pe etichetă. Totuși, dacă un caviar este mai puțin sărat, asta înseamnă că este mult mai perisabil. Deoarece caviarul este foarte perisabil, este mai bine să îl cumpărați atunci când aveți nevoie și să acordați atenție datei de expirare.

Într-un final, una dintre cele mai importante recomandări de care trebuie să țineți cont atunci când comandați caviar online este să alegeți un furnizor de încredere care să ofere o garanție de returnare sau înlocuire a produselor. Experții sugerează că, înainte de a cumpăra caviar, să faceți inițial o mică achiziție pentru a evalua calitatea caviarului, precum și procesul de ambalare și expediere. Un caviar de bună calitate nu are o aromă excesivă de pește, nu este moale și nici prea sărat.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *