Cele mai bune rețete de sarmale, pe regiuni

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vorbești despre sarmale, subiectul este atât de vast încât nici măcar nu știi cu ce să începi, pentru că te pierzi în amănunte.

Cine-a inventat sarmaua?

Fiecare țară are parcă varianta ei a acestui produs, pe care o revendică drept cea originală, iar disputele sunt numeroase. Ca să rezumăm, sarmalele se prepară din carne tocată (de obicei vită, porc, viţel, sau o combinaţie a lor, dar şi miel, capra, cârnaţi, pui, rată, gaşcă etc.), orez, ceapă, sare, diferite condimente (piper, verdeţuri diferite, stafide, seminţe de pin, scorţişoară, ceapă etc.) amestecate şi apoi rulate în frunze de dimensiuni mari. Că ambalaj se folosesc foile de varză (proaspete sau murate), sfeclă, conopidă, măcriş, vită-de-vie (proaspete sau murate) sau chiar frunze de bananier. De asemenea, există şi variantele vegetariene. Cert este că toată lumea este de acord cu faptul că cea mai bună metodă de a le găti este fierberea lentă, în vase mari de pământ.

La români, sarmalele se prepară atât cu frunze de vită, cât şi cu foi de varză și se servesc cu pâine, sau mămăligă, şi sunt stropite cu iaurt, sau smântână, ba chiar și un ardei iute. Sarmalele sunt un preparat destinat în special sărbătorilor religioase, ca Paştele şi Crăciunul, dar nu lipsesc uneori nici din meniul sofisticat al nunților.

Iată, în continuare, cele mai bune rețete de sarmale, pe regiuni.

CONTINUARE – Vezi cele mai bune rețete de sarmale, pe regiuni

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *