Clătite bănățene

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Clătitele bănățene mai sunt cunoscute și sub denumirea de „Clătite ca la Ana Lugojana”. Rețeta implică pregătirea a 10-15 clătite după preferințele personale.

clatite-banateneCompoziția clătitelor bănățene se pregătește din 500 de grame de brânză dulce de vaci mixată bine cu 100 grame de zahăr, 1 ou, 3 linguri de smântână, 50 de grame de stafide și coaja rasa de la o lămâie și o portocală. Trebuie să rezulte o compoziție omogenă și aromată cu care ungem fiecare clătită. Vom rula clătitele ca pe sarmale și le vom pune într-o tavă tapetată cu puțin unt. Urmează prepararea sosului de vanilie, specific pentru clătitele bănățene și care necesită 5 gălbenușuri mixate cu 2 plicuri de zahăr vanilat, 5 linguri de zahăr tos și 2 linguri de smântână. Se toarnă sosul peste clătite și se dă tava la cuptor la foc moderat, timp în care pregătim o bezea clasică din 5 albușuri bătute cu 100 de grame de zahăr. Când clătitele sunt aproape gata, se toarnă bezeaua și se mai dă puțin la cuptor până se rumenește bezeaua. Clătitele bănățene se pot servi ca atare sau cu diverse sosuri de fructe sau ciocolată.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *