Prăjitură bănățeană

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prăjitura bănățeană din foi fragede preparate cu miere și umplute cu o delicioasă cremă pe bază de lapte și dulceață necesită răbdare și îndemnare, însă rezultatul va fi minunat.

Prăjitură bănățeanăPentru patru foi, vom avea nevoie de 4 linguri de miere, 12 linguri de ulei de floarea-soarelui, 300 de grame de zahăr, 2 ouă, 2 lingurițe de bicarbonat, 6 linguri de lapte și 500 de grame de făină. Vom pune toate aceste ingrediente, cu excepția făinii, într-o cratiță pe foc mic, iar după ce zahărul și mierea se topesc, se va lua cratița de pe foc. Peste compoziția puțin răcită se adaugă făina și se frământă un aluat elastic, care se va împărți în patru, rezultând astfel 4 foi care se vor coace pe dosul tăvii. Pentru cremă vom aveam nevoie de un cub de margarină, de 2-3 linguri de făină, de 450 mililitri de lapte, de 200 grame de zahăr și de un gem de prune sau alt gem preferat. Se vor pune la fiert 250 mililitri de lapte cu zahărul timp de 8 minute, după care se adaugă margarina, restul de 200 mililitri de lapte și făina. Se fierbe din nou tot acest amestec până se leagă complet. Peste fiecare foaie de prăjitură, puneți cremă, apoi puțin gem până epuizați toate foile și toată crema. Prăjitura se va servi a doua zi pentru ca foile să aibă timp să se înmoaie.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *