Plachie de pește dobrogeană

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Plachia de pește dobrogeană este o rețetă simplă, rapidă, care folosește puține ingrediente și care este foarte gustoasă. Este o rețetă minunată pentru zilele de post în care avem dezlegare la pește.

Plachie de pește dobrogeanăPentru prepararea acestei rețete, veți avea nevoie de pește – crap sau alt pește – pe care îl veți curăța, tăia în bucăți potrivite și prăji în baie de ulei. Peștele prăjit se lasă deoparte, timp în care se pregătește sosul. O ceapă mare se curăță și se taie julien, apoi se călește sau se înăbușă până se înmoaie. Se adaugă peste ceapă roșii cuburi din conservă sau roșii opărite și tocate pe loc. După cinci minute, se mai adaugă 100 de grame de paste de tomate, sare, piper, paprika, foi de dafin, usturoi proaspăt tocat și 1 litru de apă. Se fierbe acest amestec timp de un sfert de oră apoi se transferă într-un vas pentru cuptor, se adaugă peștele prăjit și se dă la cuptor pentru 20 de minute. Pentru un gust autentic, spre final, sosul se poate subția cu puțin vin alb. Se presară o mână de pătrunjel verde tăiat mărunt și se servește cu mămăligă.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *