Umplutură de miel ca în Maramureș

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Umplutura de miel ca în Maramureș se pregătește din opt ouă fierte cât mai tari și tăiate fâșii subțiri, 15 ouă crude, jumătate din măruntaiele de la miel fierte bine în apă, apoi călite în untură cu ceapă verde și tăiate mărunt, sare, piper, pâine mai veche și puțin vin.

Umplutură de miel ca în MaramureșPeste măruntaiele călite, se adaugă miezul de pâine sfărmat, cele 15 ouă crude bătute bine, sare, piper, pătrunjel proaspăt și cele 8 ouă fierte. Se amestecă încet și apoi se umple mielul. Înainte de a da tava la cuptor, ungeți mielul umplut cu untură. Se adaugă puțină apă în tavă și se dă la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 2 ore, timp în care veți stropi când și când mielul cu vin. Înainte de servire, se lasă mielul să se răcească complet. În zona Maramureșului, mielul umplut este un aperitiv delicios și nelipsit de pe masa de Paște.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *