Salata moldovenească

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Salata moldovenească este un preparat tradițional nelipsit din meniul sărbătorilor de iarnă. Este colorată, încărcată de legume și de pește. În funcție de preferințe, se poate folosi hering sau macrou din conservă. Vom avea nevoie de aproximativ trei cartofi, doi morcovi, două sfecle roșii și o ceapă.

Spălăm bine legumele și le punem la fiert în coajă cu un praf de sare, cu mențiunea că sfecla se fierbe într-un vas separat, iar ceapa nu se fierbe ci se taie julien. În timp ce legumele fierb, vom prepara o maioneză clasică dacă nu dorim să folosim maioneză din comerț , vom pune un ou la fiert pe care îl vom folosi la decorat și vom tăia 200 de grame de pește în bucăți mici.

După ce legumele au fiert, le curățăm de coajă și le dăm pe răzătoarea mare în vase diferite. Pentru montarea salatei, vom avea nevoie de un platou. Punem primul strat de cartofi acoperiți cu 4-5 linguri de maioneză, urmat de stratul de pește, acoperit și acesta cu puțină maioneză, urmează apoi stratul de ceapă, stratul de morcov, uns și acesta cu maioneză și la final stratul de sfeclă roșie pe care îl acoperim cu maioneză și îl decorăm cu gălbenuș de ou fiert, dat pe răzătoarea mică. Cei care doresc o salată și mai consistentă, pot realiza un strat suplimentar din trei ouă fierte.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *