Sarmale moldovenești

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sarmalele moldovenești se prepară cu varză acră, cu multe ierburi uscate, cu suc concentrat de roșii și se fierb în oală de lut. Se poate folosi aproximativ un kilogram de carne tocată de porc sau carne de porc în amestec cu carne de vită.  La un kilogram de carne folosim 125 de grame de orez și trei cepe uscate. Vom curăța ceapa de coajă, o tocăm mărunt și o punem la călit în câteva linguri de ulei.

Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm o lingură de boia dulce de ardei și orezul spălat și zvântat în prealabil. Călim toate aceste ingrediente împreună pentru două minute, apoi lăsăm amestecul la răcit. Carnea se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă bine cu amestecul răcit. Dacă este foarte acră și sărată, varza se va ține la desărat cel puțin 4-5 ore.

Vom umple și vom rula foile de varză murată cu câte o lingură de compoziție. La fundul vasului de lut, punem varză tocată mărunt, suc de roșii, două frunze de dafin, puțin mărar uscat și o crenguță de cimbru uscat. Așezăm sarmalele una peste alta, mai punem un strat de varză tocată la suprafață, turnăm apă cât să acopere cu două degete sarmalele, apoi lăsăm la fiert în cuptor la foc mediu pentru două-trei ore.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *