Salată oltenească de murături

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Salata oltenească de murături mai este cunoscută sub denumirea de „csalamade” sau „ciolomada”. 

Salată oltenească de murăturiPentru prepararea acestei rețete, veți avea nevoie de 3 kg de castraveți, 2 kg de ardei grași, 2 kg de gogonele, 1 kg de ceapa, 1 kg de varză albă, jumătate de kg de zahăr, jumătate de litru de oțet, 3 linguri de sare și, opțional, 1 plic de conservant, deși oțetul este un conservat excepțional. Din aceste cantități, vor rezulta aproximativ 10 borcane a câte 800 de grame fiecare. Legumele se vor tăia mărunt, iar varza se va tăia în fideluțe subțiri. Se amestecă legumele cu toate celelalte ingrediente și se vor lăsa să stea o zi, timp în care se va amesteca de câteva ori. După o zi, legumele vor lăsa suficient lichid. Dacă ați pun conservant la plic, puneți legumele în borcane, având grijă să fie complet acoperite cu lichid. Dacă nu folosiți conservant, sterilizați borcanele în cuptor.

 

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *